System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at Site.OnInit(EventArgs e)

Yozgat Bozok Üniversitesi

Bozok Veterinary Sciences (e-ISSN: 2757-5179)

Volume 1 Issue 1-2  (June-December 2020)

Volume 1 Issue 1-2 (June-December 2020)

Yayın Ekibi / The Editorial Staff

Editör

Doç. Dr. Akın KIRBAŞ

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Dr. Öğr. Üyesi Sinan VICIL

Editör Yardımcısı

Dr. Öğr. Üyesi Elmas ULUTAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Sinan VICIL, Dr. Öğr. Üyesi Güvenç GÖKALP, Dr. Öğr. Üyesi İmran GARİP, Dr. Öğr. Üyesi Volkan ÖZAVCI, Dr. Öğr. Üyesi Emine TÜRKMENOĞLU

Tanıtım ve Sosyal Medya

Araş.Gör. Serkan KÖKKAYA 

JenerikİçindekilerİçindekilerHakem Kurulu

Makaleler / Articles

1-6

Kımız Örneklerinde Laktik Asit Bakteri Çeşitliliği

Lactic Acid Bacteria Diversity of Koumiss Samples

Ruslan Adil Akai TEGİN, Zafer GÖNÜLALAN, Anarseit DEIDIEV

Özet Tam Metin
Özet
Kırgızistan Cumhuriyetinin Narın bölgesi yaylalarından toplam 22 adet kımız örneği temin edildi. İncelenen örneklerde laktik asitbakterisi (LAB) ve maya sayıları araştırıldı. Kımız örneklerinden elde edilen LAB suşlarının identifiye edilmesinde PCR, VITEC 2 Compact,MALDI-TOF kullanıldı. Çalışmada laktik asit bakterileri olarak Lactobacillus helveticus, Lactobacillus kefiri, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus paraplantarum, Leuconostoc mesenteroides spp cremoris suşları tespit edildi. Leuconostoc spp. cinsine ait kımızlardan sık tespit edilemeyen mikroorganizmalar da PCR ile cins düzeyinde belirlendi. Araştırmadan elde edilen sonuçlar kımız fermentasyon sürecini daha iyi anlamamıza olanak sağlarken, standart niteliklerde kımız üretiminde seçilecek starter kültürler konusunda yardımcı olacaktır.
Abstract
In this study lactic acid bacteria (LAB) diverstiy of koumiss samples were inverstigated. A total number of 22 koumiss samples were obtained from the pastures of the Naryn region of Kyrgyzstan Republic. Lactic acid bacteria and yeast counts of samples were determined. The identification of LAB strains from koumiss samples was carried out with the PCR, VITEC 2 Compact, and an automated mass spectrometry (MS) microbial-identification system using matrix assisted laser desorption ionization time-of-flight (MALDI-TOF). Lactobacillus helveticus, Lactobacillus kefiri, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus paraplantarum, Leuconostoc mesenteroides spp cremoris were determined as lactic acid bacteria species. Bacterium like Leuconostoc sp. which is rarely met in koumiss has been identified on the genetic level using PCR. Information from these results could advance our understanding of koumiss fermentation, and also help improve the quality of koumiss.
Künye
Tegin RAA, Gonulalan Z, Deidiev A. Lactic Acid Bacteria Diversity of Koumiss Samples. Bozok Vet Sci (2020) 1, (1-2):1-6.
Anahtar Kelimeler
Kımız, LAB, PCR, MALDI-TOF-MS, Kırgızistan
Keywords
Koumiss, LAB, PCR, MALDI-TOF-MS, Kyrgyzstan